Szakmai programunk

2021 / 22. évi szakmai programunk

Készítette: Herberth Pál

Játékosaink megtartása és toborzás

A 2021-22-es évben a korábban megkezdett munkát szeretnénk folytatni, az elmúlt években felépített rendszer alapján: a kezdő (U8) és haladó (U10-12) edzéseket a lakóhelyhez közeli iskolákban tartjuk míg a nagyobbaknak (U12-14) már nagypályás edzéseket tartunk, miközben az U16-os korosztály az ÉHC felnőtt csapatához csatlakozott. A tavalyi év legfontosabb célkitűzése volt a korábbi programok megtartása mellett, hogy idén több játékost tudjunk elindítani a 6-8 éves korosztályban. Ezt sikeresen teljesítettük: a szeptemberi bemutató edzések és osztálylátogatások után októberben 30 felett volt ennek a korosztálynak a létszáma, sajnos az ő edzéseiket novemberben fel kellett függeszteni. Közülük februártól 14-en járnak igazolt játékosként az edzéseinkre. Ha újra tudjuk kezdeni az iskolai edzéseket, reméljük a korosztály másik felét is vissza tudjuk csábítani.

Az U10-12-14-es korosztályok edzéseit a korlátozások alatt összevonva, a téli időszakban heti egy labdás és 2 futó edzést tudunk tartani. Ha az időjárás megengedi, hogy szabadtéren is tartsunk edzéseket visszatérünk a heti két labdás edzésre. Így a reményeink szerint a nyáron / tavasszal elinduló versenyekre, a szlovák és magyar bajnokságra, Diákolimpiára, hétvégi tornákra motiváció és erőnlét tekintetében is fel tudunk készülni. Szoros összeköttetésben állunk a környező országok (Horvátország, Ausztria, Szlovákia, Szlovénia) klubjaival, hogy értesüljünk a náluk nyíló lehetőségekre, illetve tájékoztassuk őket a Kaptár SE szervezésű eseményekről. 

Amíg nincs lehetőség szervezett versenyekre, hogy a játékosok motivációját és az egyesület, illetve a sportág iránt elkötelezettségét fenntartsuk, havi rendszerességgel egyesületen belüli mini kupákat rendezünk.

Felkészülés a tavaszi nyári eseményekre
Cél a Szlovák Bajnokság

A korlátozások feloldásával visszatérünk a korábbi 3 korosztályos edzésekhez és a legmotíváltabb játékosokkal újból csatlakozunk a szlovák korosztályos bajnokságokhoz akár három (U10-12-14) korosztályban is. Az ehhez szükséges anyagi háttér megteremtéséhez újra szeretnénk pályázni az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által meghirdetett a HISZEK Benned Sport Program (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program) által nyújtott támogatásra. A tavalyi pályázathoz képest idény előnyt jelenthet, hogy már 23 igazolt játékossal rendelkezünk és remélhetjük, hogy ezt a számot ősszel tovább tudjuk növelni.

Szeretnénk további szakmai képzéseken részt venni, ehhez jó lehetőséget nyújtott a Magyar Edzők Társaság által szervezett online előadássorozat, de kapcsolatban vagyunk a szakszövetséggel is.

Edzői továbbképzés

Előző évek szakmai programjai

Keress minket!

info@kaptar-se.hu

+36 20 226 6235

2020 Kaptár SE Minden jog fenntartva